• Reviews van het boek ”Reken je wijs”

 • Het mooie aan deze duidelijke rekensamenvatting/basis is dat er meerdere rekenmethodes naast elkaar beschreven staan. De ene uitleg past meer bij de ene leerling en de andere beter bij een andere leerling. Het is voor zowel leerling als leraar heel duidelijk uitgelegd / uit te leggen, en er staan hele handige overzichten in! Dit is echt zo'n boek dat je eerst wil hebben om al die hoofdbrekens weg te krijgen en vervolgens altijd in je kast wil hebben staan om je kennis op te frissen als het weer weggezakt is. De schrijver voegt ook een openhartige persoonlijke noot toe en houdt het bovendien helder, luchtig en toegankelijk. Faalangst bij rekenen is verleden tijd!

   

  Een tijd geleden schaftte ik het boek aan tijdens de boeklancering. Mijn rekenen was nooit zo goed en vaak vond ik de uitleg van docenten moeilijk te begrijpen. Maar het boek 'Reken je wijs' legt stap voor stap uit hoe je met de vraagstukken kan omgaan. Het boek is open, luchtig en uniek. Ik keek altijd op tegen rekenen, maar met dit boek is dat verledentijd. Zeker een aanrader!

   

  Vlak voor mijn examens heb ik dit boek aangeschaft, omdat ik best wat moeite heb/had met rekenen. Heb bijlessen gevolgd alles, maar dit boek heeft mij echt enorm geholpen. Alles staat heel duidelijk stap voor stap beschreven van breuken tot procenten tot verhaaltjes sommen etc etc. Voor iedereen aan te raden die inzicht wil krijgen in hoe je sommen goed/snel kunt uitrekenen

   

  Dit boek geeft een erg positieve draai aan het leren van rekenen. Niet alleen is het heel help vol en kan je hem er altijd even kort bij pakken, ook is het op een leuke manier waardoor je er zelf ook meer plezier in beleefd. De aanpak en opbouw van het boek is erg positief en zeker een aanrader, voor meerdere leeftijden toepasbaar.

   

  Ik ben moeder van twee kinderen die in basisonderwijs zitten en beide kinderen hadden moeite met rekenen. Dit boek werd mij aangeraden. Met behulp van dit boek kon ik mijn kinderen heldere reken strategieën aanleren. Dit boek geeft een duidelijk uitleg van alle rekenonderdelen. Beide kinderen hebben nu hun rekenniveau omhoog gehaald.